Calçotada solidària

Fruit de la voluntat que el teixit associatiu tingui una major implicació en problemàtiques socials, va apareixer aquesta nova activitat l’any 2017 i que s’ha anat repetint any rere any i es vol continuar en futurs anys, tant pel que fa a l’èxit de públic com pel compromís social que té la coordinadora, tal i com s’estableixen en els seus estatuts.

L’objectiu d’aquesta activitat és, òbviament, la celebració d’una calçotada, però aprofitar  que es tracta d’una activitat molt comunitària, per a convidar-hi alguna entitat de col·lectius que normalment no participen en les activitats culturals i populars.

En la seva primera edició l’activitat es va emmarcar en la crisi migratòria que estava patint la ciutat de Barcelona i es van fer diverses activitats vinculades al moviment “Volem acollir”, així com un recapte solidari per l’entitat Conductors Solidaris de Catalunya

Posteriorment s’ha treballat amb entitats de diversitat funcional intel·lectual (Pere Mitjans) o bé amb entitats que treballen amb menors migrants no acompanyats (ISOM).

Per fer possible l’activitat hi participen més de 50 persones de voluntàries de diverses entitats, a destacar les següents (Associació de Veïns i Veïnes Sant Martí Provençals, Ass. Veïns i Veïnes Provençals de la Verneda, Ass. Veïns i Veïnes de la Pau, Grup Convivim, Gegants de la Verneda, Diables i Guspires de la Verneda, Alisos, Casal-Residència la Verneda, Vocalia de Gossos, Chipirones, Cooperativa Girasol,…) a part d’un nombrós grup de persones que van fer de voluntàries a títol personal.