En memòria del Josep Maria

Avui en Josep Maria de la Concepción, en Josep Maria com el coneixíem tots, ens ha deixat.

Amic, company, et trobarem a faltar per tants motius.

En Josep Maria era una persona d’un gran activisme a la Verneda – Sant Martí. Formava part de l’Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals i també de la Coordinadora d’Entitats VERN i de molts altres moviments socials i polítics. En Josep Maria era una persona que, estigués on estigués, hi era per comprometres, per estar a primera línia, treballant, col·laborant, impulsant, emprenent, somiant.

A l’Associació de Veïns coordinava l’edició de la revista La Veu de Sant Martí, un projecte que es prenia amb tota la il·lusió i entusiasme possibles. No hi havia activitat, esdeveniment o efemèride que li passés per alt i a tothom perseguia perquè li escrivís algun article per a la revista. I és que si alguna cosa tenia clara en Josep Maria és que els projectes s’aconsegueixen treballant, i en això era un treballador incansable i entusiasta.

En Josep Maria era un gran amant de la cultura i va ser un dels impulsors al barri d’algunes de les iniciatives culturals que avui ja tenim ben consolidades. És gràcies a ell que es va portar al barri, l’any 2017, la foguera de Sant Joan, recuperant així una tradició mil·lenària pel nostre barri. Era l’encarregat d’anar a buscar la Flama del Canigó a la Plaça Sant Jaume i la portava amb orgull cap al barri per encendre la foguera.

I amb el Corpus va fer el mateix, un dia, en una reunió de la Junta de Vern, ens va proposar de celebrar el Corpus al barri, amb les tradicionals catifes florals. Un cop més, l’entusiasme i l’optimisme que transmetia ens van animar a impulsar aquest projecte. Al seu costat tot semblava fàcil així que no li podíem dir que no. Malauradament el projecte de Corpus que teníem pensat celebrar l’any 2020 es va haver de cancel·lar per la pandèmia. Una activitat, però, que hem pogut reprendre aquest 2021 i que, sens dubte, serà el millor dels homenatges per al Josep Maria. Com li hagués agradat participar en la confecció de la catifa!!

Al final, però, totes aquestes iniciatives no tindrien sentit si darrera de tot això no hi hagués grans persones i d’això, de ser excel·lent persona, en Josep Maria n’era un mestre. El seu optimisme era contagiós, allí on fos transmetia bon ambient i alegria. Era, també, un gran defensor de les seves idees, no s’arronsava per defensar-les, però sempre ho feia amb un gran respecte i tolerància cap a les idees diferents de les seves.

Avui ens ha deixat un gran activista de barri, però per sobre de tot, ens deixa un gran amic.

Josep Maria, allí on siguis, mantindrem el teu record i el teu exemple ben vius entre nosaltres.

Els i les companyes del barri t’estimem.

You may also like...