Sant Jordi a Sant Martí

Com cada any les vacances de Setmana Santa finalitzen amb la dolça proposta de la Mona de Pasqua, però aquest any, a més a més, la xocolata es dona la mà amb una altre de les nostres millors festes: la Diada de Sant Jordi.

El 23 d’abril, un dia de festa però no festiu, tothom surt al carrer a gaudir-ne del perfum de les roses que inunden les paradetes de la ciutat i a fer-se amb les dedicatòries d’escriptors i escriptores que durant l’any treballen tranquil·lament “amagats” de tothom.

Els llibres, per a grans i petits, surten als carrers i s’obren com flors de primavera envaint-nos també amb la seva flaire de la tinta de mil colors i del paper nou que s’enlluerna amb els primers raigs de sol. Com apreciats bolets en fem recol·lecció aquest dia i esperem a arribar a casa per gaudir-ne d’ells amb calma, paladejant cada pàgina com a bons gourmets.

Dimarts 23 podreu passejar pels barris de la bonica ciutat de Barcelona i si us apropeu a Sant Martí de Provençals, la Verneda, la Pau, la Trajana… podreu anar trobant diverses activitats i paradetes que ben segur que faran gaudir d’un bon Sant Jordi.

A continuació us detallem unes quantes, i per si ens deixem alguna, podeu mirar el següent enllaç: https://www.barcelona.cat/ca/santjordi/activitats/llistat?districtstr=Sant+Martí

 1. Diables de la Verneda. Paradeta de promoció de l’entitat i venda de merchandising. Lloc: Rambla Guipúscoa amb carrer del Treball. Horari: 23 d’abril a partir de les 17h.

 2. AMPA Escola Verns. Venda de Roses i Punts de llibres solidaris amb S. Joan de Deu. I photocall temàtic Sant Jordi/Drac. Lloc: Porta de l’escola Verns, C/ Cantàbria, 31B. Horari: 23 d’abril, al llarg de la jornada escolar.

 3. Fundació Pere Mitjans. Paradeta de roses, llibres i productes artesanals dels seus tallers ocupacionals. Lloc: CarrerAndrade, 156, esc. B, baixos. Horari: 23 d’abril, al llarg de la jornada escolar.

 4. Taller de Pintura Àngels Centre Cívic Sant Martí. Plafó mida 1,80m x 1,80m amb temàtica de Sant Jordi per a que el veïnat es pugui fer fotos. Lloc: Rambleta de Selva de Mar, davant Centre Cívic de Sant Martí. Horari: 23 d’abril a la tarda.

 5. Petit Ballet de Barcelona. Acte obert al públic. Lloc: Residència de Gent Gran la Verneda, Carrer de Cantàbria, 28. Horari: 27 d’abril al matí.

 6. Verneda Solidària i Xarxa Comunitària La Verneda Sant Martí. Taula d’intercanvi de llibres per a totes les edats. Lloc: Rambleta de Selva de Mar, davant Centre Cívic de Sant Martí. Horari: 23 d’abril a la tarda.

 7. Casal Infantil El Drac. Tallers infantils i paradeta d’intercanvi de llibres. Lloc: C/Binèfar amb Passeig de La Verneda. Horari: 23 d’abril de 17h a 19h.

 8. AVV La Palmera. Concurs de Dibuix Infantil. Lloc: Escola La Palmera. Carrer del Concili de Trento, 253. Horari: 23 d’abril 18:30h.

 9. AMPA Sant Francisco. Els alumnes de 4art d’ESO vendran roses per a recaptar diners per a fi de curs. Lloc: Porta de l’escola Sant Francisco, carrer Treball, 213. Horari: 23 d’abril, al llarg de la jornada escolar.

 10. Associació Mundoanimado. Taller de Zoòtrop Gegant i presentació conte “El Nyau i la Descoberta de Can Riera” Lloc: Rambleta de Selva de Mar, davant Centre Cívic de Sant Martí. Horari: 23 d’abril, matí i tarda.

 11. Centre d’Estudis de Sant Martí de Provençals. Difusió del projecte Som Memòria de Sant Martí. Lloc: Rambleta de Selva de Mar, davant Centre Cívic de Sant Martí. Horari: 23 d’abril, matí i tarda.

 12. AVV de Sant Martí de Provençals. Signatures i venda del llibre “100 arbres singulars de la ciutat de Barcelona” amb presència de l’autor. Lloc: Rambleta de Selva de Mar, davant Centre Cívic de Sant Martí. Horari: 23 d’abril a la tarda.

 13. AMPA Els Horts. Venda de manualitats i roses. Lloc: Dins l’escola, no obert al públic. Rambla de Prim, 217. Horari: 23 d’abril, al llarg de la jornada escolar.

 14. AFA Els Porxos. Venda de manualitats i roses pels alumnes de 6è. Lloc: A la porta de l’escola Els Porxos, Plaça d’Eduard Torroja, 12. Horari: 23 d’abril, al llarg de la jornada escolar.

 15. Can Planas. Festa CD’s Sant Jordi. 10h – 11h Benvinguda 11h – 13h Presentació de treballs artístics i lliurament de premis 13h – 16h pica pica, música i mural participatiu. Lloc: Carrer Selva de Camp, 1. Horari: 26 d’abril de 10h a 16h.

 16. Castellers de Barcelona. Paradeta de roses. Lloc: Plaça del Mercantil del Clot. Horari: 23 d’abril a la tarda.

 17. Sant Martí Eix Comercial. 2a Fira Medieval. Lloc: Rambla Guipùscoa (entre Fluvià i Selva de Mar). Horari: Del 27 al 28 d’abril d’11:00h a 20:00h.

 18. Equipaments i serveis infantils i juvenils de Sant Martí de Provençals i la Verneda, Centre Cívic Sant Martí i Biblioteca Sant Martí de Provençals. Tallers per a infants, jocs, intercanvi de llibres, tertúlia literària i espectacle d’animació. Lloc: Rambleta de Selva de Mar, davant Centre Cívic de Sant Martí. Horari: 23 d’abril a partir de les 16:30h.

 19. Mercat de Provençals. Regal de roses amb les compres i sorteig de llibres a Facebook. Lloc: C Menorca, 19. Horari: Dissabte 20 i dimarts 23 d’abril de 8:00h a 14:00h.

 20. Casal de Gent Gran de Sant Martí. Lliurament dels premis de Jocs Florals del Casal de Gent Gran Sant Martí. Lloc: Casal de Gent Gran, C/ Selva de Mar 215. Horari: 23 d’abril a les 17:30h.

You may also like...