FESTA MAJOR… FINS L’ANY QUE VE!

Al mes de març, d’un dia per l’altre, la nostra vida canviava de dalt a baix. Allò pel qual treballem des dels entitats del barri: el trobar-nos, el crear comunitat, la vida al carrer, la proximitat, tot això s’aturava de cop i ens vèiem confinats a casa, emmascarats, físicament separats però ben aprop en les nostres consciències.

Quan va arribar l’estiu i, amb ell, semblava que recuperàvem una certa normalitat, vàrem plantejar-nos una idea: perquè no aprofitavem la Festa Major de la Verneda – Sant Martí, que es celebra el mes de novembre per a convidar a fer la festa major, també, a les diferents associacions de veïns i veïnes que no havien pogut celebrar les seves festes majors durant el mes de juny.

Amb aquest objectiu vam començar a treballar, a inicis de setembre, sis entitats del barri, organitzadores de les seves respectives festes majors: l’AV de la Via Trajana, l’AV de Verneda Alta, l’AV de la Palmera, l’AV de la Pau, l’AV de Paraguai-Perú i la Coordinadora d’Entitats Vern. Teníem una bonica idea, celebrar durant el mes de novembre totes les festes majors alhora, sumant esforços, creant xarxa. A aquesta idea l’havíem anomenat “La Festa de festes”.

Malgrat les dificultats, les restriccions i les incerteses havíem preparat un programa d’activitats conjunt, hi teníem tot el que fa festa major: diables, gegants, sardanes, cultura, música, vida i passió pels nostres barris.

A principis d’octubre la situació de la pandèmia de la COVID-19 va començar a empitjorar i cada cop es feia més evident la dificultat de poder tirar endavant el programa festiu previst. Per aquest motiu, el passat 22 d’octubre, en una reunió amb la participació de diverses entitats del barri, es va decidir per unanimitat suspendre la Festa de festes, prevista pel novembre. Ho féiem amb pena, és clar, però també amb sentit comú i sentit de la responsabilitat.

A través d’aquest manifest comuniquem, doncs, la suspensió de la Festa Major, la “Festa de festes” haurà d’esperar.

Tot i això, res és en va. La feina feta queda i ens fa més fortes. Al llarg d’aquests mesos de treball hem creat vincles associatius entre diferents entitats del territori, ens hem unit els diferents barris, hem teixit una àmplia, diversa i potent xarxa associativa que, n’estem convençuts, donarà molta força als notres barris en aquests moments complicats que ens toca afrontar.

Ara doncs, toca seguir treballant, la vida associativa, la vida de les entitats no s’atura. Perquè uns barris sense entitats, sense cultura, sense vincles, ja no són barris. Ara doncs, toca cridar, malgrat tot: visca la Festa Major, visca els barris i la seva gent!

I…. fins l’any que ve, que de ganes de Festa Major no ens en falten!!

Associació de Veïns i Veïnes de la Via Trajana, Associació de Veïns i Veïnes de la Pau, Associació de Veïns i Veïnes de la Verneda Alta,  Associació de Veïns i Veïnes de la Palmera, Associació de Veïns i Veïnes de Paraguai – Perú i Coordinadora d’Entitats Vern

You may also like...