Hem rebut la Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona!

L’any 2020 començava per la Coordinadora d’Entitats VERN amb moltes idees, projectes, iniciatives, energia i il·lusió, però el mes de març es va visitar el famós virus, i tot va canviar. Malgrat tot, en aquests moments tan estranys, on intentem recuperar-nos col·lectivament dels moments difícils viscuts, no tot són males notícies i vàrem rebre, amb gran alegria, la notícia que l’Ajuntament de Barcelona ha concedit una de les Medalles d’Honor de la Ciutat 2020 a la Coordinadora d’Entitats Vern.

Es tracta d’un reconeixement col·lectiu a la nostra Coordinadora pels més de 30 anys que portem fent barri (ens vàrem constituir l’any 1987), per les desenes d’associacions i col·lectius que fan possible la Coordinadora Vern i pels centenars de persones voluntàries que col·laboren i han col·laborat en les nombroses activitats organitzades des de Vern. És per aquest motiu que volem transmetre el nostre agraïment a l’Ajuntament de Barcelona per atorgar-nos aquest reconeixement.

Es fa difícil poder nombrar totes les persones a qui correspon el mèrit d’aquest reconeixement, perquè en són moltes, però l’ocasió s’ho mereix, així que ho intentarem.

En primer lloc volem agrair a totes les entitats i col·lectius que participen o han participat en algun moment en l’espai de la Coordinadora Vern, com sempre diem a les reunions, Vern som totes!, sense vosaltres això no seria possible.

I és clar, darrera de les entitats i ha persones, persones voluntàries que dediquen una part del seu temps a un projecte col·lectiu. Persones diverses, probablement amb interessos ben diferents però que trobem el nexe d’unió en això tant bonic de fer barri plegats! A totes vosaltres, aquest reconeixement també és vostre.

No podem deixar d’anomenar, també a totes les presidentes, presidents i juntes que ens han precedit. Fa més de 30 anys, un grup de persones van tenir la valentia d’imaginar un espai on les associacions del barri treballessin plegades i van impulsar la Coordinadora Vern, amb els valors de la tolerància, la solidaritat i el treball comunitari com a pals de paller d’aquesta idea. Valors que les diferents juntes directives han mantingut i que donen sentit a la nostra tasca.
La Coordinadora Vern, tampoc podria ser el que és avui en dia, ni hauria anat creixent any a any si no fos pel suport que hem trobat en nombroses tècniques i tècnics que ens han ajudat en la feina del dia a dia, també per a vosaltres és aquest reconeixement.

Voldríem, també, transmetre el nostre agraïment a les altres coordinadores d’entitats del Districte de Sant Martí, la Coordinadora Eix Prim, la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa i la Coordinadora del Poblenou, amb qui compartim la idea de la coordinació associativa, amb qui compartim esforços i algun mal de cap, però amb qui compartim, sobretot, un esperit de germanor que ens ajuda a tirar endavant.

Per últim, i no per això menys important, volem agrair a totes les veïnes i veïns de Sant Martí de Provençals i de la Verneda i la Pau perquè la tasca que fem des de les associacions del barri no seria possible sense el suport, la col·laboració i la participació de totes.

Aquesta Medalla d’Honor, és el reconeixement d’uns barris, d’uns veïns i d’unes veïnes, que compartim un somni: fer dels nostres barris el millor lloc per viure.

En condicions normals faríem el que millor sabem fer, una gran celebració per compartir aquest moment, però com ja us podeu imaginar, en la situació sanitària actual no ho fa possible. No us preocupeu que la celebració queda pendent i la farem tant bon punt en tinguem ocasió.

Acabem aquest text felicitant també al Salvador Mañosas, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Palmera i que també ha estat guardonat amb la Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona. Moltes felicitats company!

Una forta abraçada a tots i totes, ens veiem al barri!!

La Coordinadora d’Entitats Vern

You may also like...